Esimerkki hyvästä viestinnästä

Millainen on kulttuuritietoinen oppilaalle lähetetty viesti tai ohje?

Tässä yksi hyvä esimerkki hyvästä etäopetuksen aikaisesta viestistä oppilaille. Viesti on kirjoitettu kotitalousopettajien yhteistyönä ja se on suunnattu 7. luokan oppilaille. Viestissä otetaan erinomaisesti huomioon oppilaiden ja kotien taustat mahdollistamalla erilaisia vaihtoehtoisia toteutustapoja. Viestissä annetaan ohjeita myös keskusteluun osallistumisesta. Näin oppilas tietää mistä ja miten hän saa apua ja tukea tehtäviensä tekemiseen.

 

Hei!

Tämän viikon kotitalouden ruoanvalmistustyön voit suorittaa JOKO TÄLLÄ TAI SEURAAVALLA, varsinaisella pääsiäisVIIKOLLA.

Tällä viikolla 7. luokan kotitaloudessa on ruoanvalmistustöinä keitto ja aurinkoinen pääsiäisrahka.

Koulussa olisi valmistettu keltainen kanakeitto ja sille kasvisvaihtoehtona sama keitto ilman kanaa kaurajauhiksella.

Jos perheessäsi ei syödä rahkaa, voit korvata jälkiruoan hedelmäkiisselillä (esim. appelsiini), hedelmäsalaatilla tai jollakin perheenne perinteisellä pääsiäisen ajan tai jonkin muun juhla-ajan jälkiruualla. 

Voit valita keltaisen kanakeiton tai jonkun muun keiton Onni-kirjan Keitot-osasta. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa myös jonkin jo suunnitellun pääsiäisen pääruuan.

TÄTÄ KANNATTAA SUUNNITELLA SIIS JO ETUKÄTEEN, JOTTA VOIT TARKASTAA, MITÄ AINEITA KOTONA ON ja EHKÄ KYSYÄ, VOIDAANKO KAUPASTA OSTAA KEITTOAINEITA JA RAHKAA TAI HEDELMIÄ.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tällä viikolla valmistaa ruokaa, suunnittele korvaavat kotityöt (reilu tunti kotitöitä) vanhemman kanssa ja sovi asiasta opettajan kanssa oppitunnin alussa.

Pyri dokumentoimaan kotityöt samaan tapaan kuin ruoanvalmistustyöt (esim. likainen uuni / puhdas uuni, sotkuinen huone/ siisti huone, likainen ikkuna /puhdas ikkuna).

Liitä mukaan myös kuva aineista ja siivousvälineistä, joita aiot käyttää.

Jos julkaiset kuvia chatissa, muista julkaista ne myös omassa luokan muistikirjassasi. Näin luokan muistikirjastasi muodostuu opiskeluasi ja oppimistasi kuvaava portfolio.

Luokan muistikirjaa voi parannella ja täydentää arvioinnin tekemiseen asti! Ilmoitan tarkan päivämäärän myöhemmin.

Tähän viestiin ei tarvitse vastata, vaan asioista jutellaan oman luokan tiimin chatissa jokaisen kotitalouden tuntijakson alkaessa. Kysy aina rohkeasti chatissa yleiset asiat, koska joku muukin miettii ehkä samaa asiaa. Muistathan, että keskusteluun osallistuminen chatissa on oman aktiivisuuden osoittamista ja arvioitava asia!

Mukavaa alkanutta viikkoa,
t. opettaja