Seminaari 18.11.

Globaaleista ilmiöistä paikallisiin – näkymiä radikalisoitumiseen ja paperittomuuteen

Millainen suhde suomalaisessa yhteiskunnassa ja asenteissa näyttäytyvällä islamilla on nuorten muslimien identiteetin rakentumiseen? Mitkä ovat radikalisoitumiseen vaikuttavia tekijöitä ja miten yleisestä ilmiöstä todellisuudessa onkaan kyse? Entä, millaisia kokemuksia pitkäaikaispaperittomilla lapsiperheillä on koulunkäynnin järjestymisessä ja miten toimijuuden ja valtiovallan välinen dynamiikka näyttäytyy näissä kokemuksissa.

Tule mukaan etänä pidettävään iltapäiväseminaariimme kuulemaan musliminuorten identiteetin rakentumisesta, radikalisoitumisilmiöstä ja paperittomuudesta. Seminaarissa pääset kuulemaan, miten ilmiöt näyttäytyvät suomalaisessa yhteiskunnassa ja asenteissa, globaalia kontekstia unohtamatta.

 

AIKA: Keskiviikko 18.11. klo 13–15.15
PAIKKA: Online. Seminaarilinkki lähetetään ilmoittautuneille.

OHJELMA:

13.00   Tervetulosanat
13.10    Venla Ritola & Teemu Pauha: Musliminuoret, islamofobia ja radikalisoituminen
14.05    Tauko
14.20    Maija Kalm-Akubardia: Paperittomuusilmiön kehityssuuntia lapsiperheen
toimijuuden näkökulmasta

 

Seminaari on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin aikana yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä keskustella teemoista puhujien kanssa.

Seminaariin on vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Voit ilmoittautua seminaariin tästä. Ilmoittauduthan viimeistään ma 16.11. aikana.

Seminaari järjestetään osana DivED-hankkeen toimintaa. Seminaarin rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tervetuloa mukaan!