Globaaleista ilmiöistä paikallisiin – näkymiä radikalisoitumiseen ja paperittomuuteen Millainen suhde suomalaisessa yhteiskunnassa ja asenteissa näyttäytyvällä islamilla on nuorten muslimien identiteetin…
Opettajien antamia vinkkejä kielitietoiseen etäopetukseen Olemme keränneet opettajien vinkkejä siihen, miten etäopetuksesta saa kielitietoista. Tässä lyhyt kooste tähän mennessä tulleista…
Millainen on kulttuuritietoinen oppilaalle lähetetty viesti tai ohje? Tässä yksi hyvä esimerkki hyvästä etäopetuksen aikaisesta viestistä oppilaille. Viesti on kirjoitettu kotitalousopettajien yhteistyönä…
Matkalla kielellisesti, kulttuurisesti ja katsomuksellisesti vastuulliseen pedagogiikkaan Aika: 5.–6.11.2019 5.11. klo 12.00–16.00 6.11. klo 8.15–16.00 Paikka: Original Sokos Hotel Presidentti,…
Olemme saaneet monesti kuulla, että kouluihin kaivataan konkreettisesti näkyvyyttä kieli- ja kulttuuritietoiselle opetukselle ja käytänteille. Eräässä Turun yliopiston koulutuksessa pohdittiin,…
Koulujen monet kielet ja uskonnot -hanke selvitti vähemmistöäidinkielten ja -uskontojen sekä S2-opetuksen tilaa Tammikuussa julkaistiin Helsingin yliopiston tekemä selvitys vähemmistöäidinkielten…
DivED löytyy nyt myös Facebookista! Käy seuraamassa, jos haluat ajankohtaista tietoa ja opetusvinkkejä kieli- ja kulttuuritietoisuuteen liittyen. www.facebook.com/divedhanke/
Tammikuun alussa ilmestyi Teaching and Teacher Education -lehdessä tutkimus, jossa tarkasteltiin suomalaisten opettajien asenteita monikielisyyttä ja suomen kielen oppijoiden opettamista…